Jeesus yhteyden keskiössä.

Jeesus rukoili puolestamme merkittävän rukouksen, jota meidän ei pitäisi sivuuttaa kovinkaan kevyesti.

Mutta minä en rukoile ainoastaan heidän puolestaan vaan myös niiden puolesta, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin Isä, olet minussa ja minä sinussa. Rukoilen, että hekin olisivat yhtä meissä, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut. Sen kirkkauden, jonka sinä olet antanut minulle, minä olen antanut heille, jotta he olisivat yhtä – minä heissä ja sinä minussa – jotta he olisivat täydellisesti yhtä ja maailma tietäisi, että sinä olet lähettänyt minut ja rakastanut heitä, niin kuin sinä olet rakastunut minua. Joh. 17:20-23

Kun hieman avaamme näitä Jeesuksen rukouksessa ilmenneitä elementtejä voimme löytää erään merkittävän tekijä liittyen herätykseen. Lienee sanomattakin selvää, että herätystä tähän maahan on rukoiltu jo vuosien ajan ilman suurempia tuloksia. Voisi siis ajatella, että herätyksen pitäisi jo olla täällä vai olemmeko kenties pyytäneet väärin? Vai lienevätkö motiivimme väärät? Valitettavan usein olen tehnyt havainnon, mikä on paljastanut Suomessa vallitsevan harhan, joka todella erottaa meitä ja laittaa motiivimme vähintäänkin kyseenalaiseen valoon. Jotkut sanovat sen rukoillessaan jopa ääneen; Herra anna meidän seurakuntaamme herätys ja anna noiden muiden vääräoppisten kuihtua pois! Mitä luulet, mitä Herramme vastaa tuonkaltaiseen rukoukseen, jos käytät vertailupohjana Jeesuksen omaa rukousta? Ensinnäkin tuonkaltaisen rukouksen esittäjät koroittavat itsensä muita paremmaksi. Tämä taas paljastaa yhden pahimman synnin juuri heidän elämässään, vaikka he löytäisivät mitä hirvittävimpiä virheitä muiden joukosta. Tämä synti on tietysti ylpeys!

Raamattu itse sanoo, että Jumala itse on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille Hän antaa armon! Pitäisikö meidän vihdoin nöyrtyä ylpeydestämme? Mitä jos pitäisimmekin muita itseämme parempina? Jumala ei ole vielä kertaakaan antanut herätystä täydellisten ihmisten tai seurakuntien kautta?! Hän on vuodattanut Henkensä sinne, missä ihmiset ovat repineet sydämmensä palasiksi Hänen edessään, että saisivat edes pisaran taivaasta. Rukous murtuneella ja rikkirevityllä sydämmellä saa ihmisen huutamaan epätoivosta Jumalan puoleen, jotta tämä armahtaisi synnissä rypeviä kaupunkeja ja kansoja. Tätä epätoivoa, en valitettavasti ole vielä Suomessa nähnyt kuin aniharvan rukoushetken aikana. Sen sijaan edelläkuvattua ylpeyttä ja itekeskeisyyttä löytyy vielä valitettavan paljon.

Miten tälläinen ylpeys räikeimmillään näkyy maassamme? Karkein esimerkki on erään profeettana itseään pitävän opetus siitä, että jos joku on epäonnistunut elämässään ja langennut esimerkiksi syntiin, ei tälläisen kanssa pidä seurustella, yhteistyön tekemisestä puhumattakaan. Kaikki yhteydet tälläiseen ihmiseen on katkaistava tai muuten ”viaton” ihminen tulee osalliseksi tämän synnistä. Usko tai älä, en puhu nyt Jehovalaisista, vaan vapaiden suuntien kristitystä ”auktoriteetista.” Haluan kysyä sinulta, mitä yhteistä löydät tälläisesta opetuksesta ja Jeesuksen sanoista? Aivan oikein, et mitään! Olisi eri asia jos kyseessä olisi ihminen, joka ei kehoituksista huolimatta tee parannusta selkeästä synnistä, jossa hän ennemmin elää, kuin että edes pyrkisi tekemään parannusta. Ymmärrämme, että tälläinen esimerkki on vain jäävuoren huippu, mutta korjattavaa asenteissamme on silti roimasti.

Katsotaan nyt tarkemmin sitä avainkohtaa, josta jo aiemmin mainitsin Jeesuksen rukouksesta. ”Rukoilen, että hekin olisivat yhtä meissä, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” Väitän, että tässä on yksi merkittävä avain herätykseen! Meidän Herramme Jeesus Kristus, korkein auktoriteettimme rukoili, että olisimme yhtä, aivan kuten Hän ja Isä ovat yhtä! Jeesuksen ja Isän väliin ei ole tullut koko maailman kaikkeuden aikana mitään, pientä hetkeä lukuunottamatta jolloin Jeesuksen oli maistettava hylkäämistä koko ihmiskunnan tähden riippuessaan ruoskittuna ja häväistynä ristillä meidän synnit ja häpeä päällään. Jeesus puhuu todellisesta yhteydestä, ei vain sanoissa, vaan myös teoissa. Nyt katso se miksi se yhteys on niin tärkeä! ”..jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” Jotta maailma voisi uskoa Jeesuksen olevan Jumalan Poika, maailman lunastaja!! Näin suuri merkitys on uskovien yhteydellä!! Ymmärrämmekö todella sen?! No arvaatko kuka haluaa pitää uskovat kaukana toisistaan ja miksi? Tietysti Saatana, jotta ihmiset eivät näkisi todistusta Kristuksesta ja ettei herätystä tulisi, vaan pysyisimme eriseuroissa ja hajallaan syytellen toisiamme milloin mistäkin typeryydestä! Jos siis näet seurakunnan keskellä ihmisiä, jotka juonivat ja hajoittavat, voinet helposti päätellä kuka tälläisen toiminnan takana on, tietysti Saatana.

Kenellä on vastuu yhteydestä? Sinulla!! Raamattu sanoo, että pyrkikää rauhaan keskenänne mikäli se teistä riippuu! Eli jos sinulla on mahdollisuus valita yhteys ja rauha, niin Jumalan Sanan mukaan sinä olet velvollinen tekemään niin! Lopeta syyttely, lopeta virheiden etsiminen ja lopeta oikeaoppisuutesi puolustaminen! Kyllä, luit oikein, lopeta oikeaoppisuuden puolustaminen ja sitä kautta eripuran synnyttäminen ja lietsominen. Täällä ei ole ainuttakaan täysin oikeaoppista, saatikka synnitöntä ja virheetöntä ihmistä. Mitä jos alkaisimme sietämään toistemme vajavaisuuksia? Jeesus sieti tulla saastuneeseen maailmaan täydellisen pyhyyden ja puhtauden keskeltä ja vieläpä kantaa viattomana toisten saastat kärsien hirvittävän rangaistuksen meidän puolestamme! Emmekö siis me kestäisi toistemme vajavaisuutta edes vähän?! Jos uskomme keskiössä on Jeesus Kristus ristiinnaulittuna ihmiskunnan syntien tähden, kuoleman voittaneena ja ylösnousseena Kuninkaana, joka eräänä päivänä noutaa seurakuntansa iankaikkiseen iloon, niin eikö siinä ole jo riittävästi yhdistäviä asioita?!

Palataan vielä epätoivoiseen rukoukseen. Mitä me haluamme nähdä? Haluammeko sielujen pelastuvan? Ja jos haluamme, niin mitä asetamme ehdoiksi? Anna Jeesus herätys edustamaani herätysliikkeeseen? Siunaa samaa mieltä kanssani olevia? Meidän seurakunnassakin rukoillaan herätystä, mutta miten? Rukoilemme, että jos meidän seurakunta saa armon voittaa sata sielua, niin pyydämme, että naapuri seurakunta saa kaksisataa sielua! Oma henkilökohtainen rukoukseni on ollut, että herätys tulisi tähän maahan ja saisin olla siinä jotenkin mukana. Nyt olen kuitenkin korjannut rukoustani, olen niin epätoivoinen näkemään Jumalan liikehdinnän Suomessa, että pyydän herätyksen tulevan ja että saisin edes armon seurata vierestä mitä tapahtuu, kunhan se vain tapahtuu. Ei minulla ole väliä, vain sillä että sielut tulisivat pelastetuksi ja Jeesus Kristus tulisi kirkastetuksi tässä maassa tavalla ja toisella!

Herra Jeesus, armahda meitä. Poista meistä kaikki ylpeys ja ylimielisyys. Anna aidon nöyryydenhengen vallata seurakuntasi tässä maassa. Anna rukouksesi tulla meille konkreettiseksi, niin sanoissa kuin teoissa. Jeesus, me haluamme olla yhtä, jotta kirkkautesi voisi ilmetä tässä maassa ja yhetytemme olisi todistus, Jeesus sinun Herraudestasi! Herra Jeesus, anna meille anteeksi, että emme ole olleet yhtä, niin kuin sinä sen haluasit olevan. Teemme parannuksen ja jatkamme eteenpäin yhdessä, Jeesuksen nimessä, näin tapahtukoon!

Teksti:

Jarno Piipponen

Pastori

Elävät virrat -seurakunta

Artikkeli julkaistu Uusi elämä lehdessä joulukuussa 2022.

Lue myös nämä

Tiedote:

TIEDOTE! Tänään 4.9.2022 olemme perustaneet uuden uskonnollisen yhdyskunnan, jonka nimi...

Lue lisää

Jaa tämä kirjoitus

Lomake

Ilmoittaudu täyttämällä alla oleva lomake.