Seurakunta erityisolosuhteissa.

Viimeisen viikon aikana korona epidemia on jatkanut kulkuaan niin täällä kotoisessa Suomen maassa kuin ulkomaillakin. Suomessa tuli voimaan poikkeuslaki ja sen mukana hallitus määräsi kansalle rajoituksia. Tulevina päivinä saattaa näitä rajoituksia tulla lisääkin ja viikon päähän ennustaminen on lähes mahdotonta.

Viikonloppuna saimme jo uhkauksia, jos emme lopeta toimintaamme. Peräänkuulutettiin vastuuta ja usutettiin poliiseja kimppuun. Kaiken näköistä olen elämäni aikana kuullut, enkä tästäkään yllättynyt. Se mistä olen yllättynyt on se, että nämä uhkailijat eivät ole koskaan edes käyneet seurakunnassamme, saatikka että edes asuisivat Loimaalla. Mutta kova huoli heillä oli.

Kerrotaakoon muutama syy miksi seurakunta ei voi mennä kiinni? Ensimmäinen ja tärkein syy on se, että seurakunta ei ole rakennus, vaan ihmiset, jotka uskovat Jeesukseen. Seurakunta on siellä missä kristitty on, kotona, kaupassa, hautausmaalla, sairaalassa, aivan kaikkialla. Tästä syystä seurakunnan toimintakaan ei lopu, niin kauan kuin viimeinenkin kristitty on mennyt taivaan kotiin. Tämä tosin tulee tapahtumaan, eräänä päivänä Jeesus hakee omansa, eikä tänne jää ainuttakaan uskovaa. Silloin seurakunta lopettaa toimintansa, maan päällä. Mutta siihen asti seurakunta jatkaa toimintaansa, se rukoilee, julistaa evankeliumia ja tekee kaikkea hyvää!

Se mitä toistaiseksi tapahtuu Savipellonkadulla Loimaalla noudattaa hallituksen antamia säädöksiä. Jaamme ruokaa maanantaina klo 10. Keskiviikona jaamme keittoa klo 14, tuo oma kippo kannella, jotta saat keiton mukaan. Näissä tilanteissa noudatamme annettuja ohjeita ja pidämme etäisyyttä toisiimme odottaessamme omaa vuoroamme saada ruokaa. Jako tapahtuu ulkona ja jos olet autolla, voit odottaa autossasi ja tuomme sinulle ruoan. Sisätiloissa olemme huolehtineet hygieniasta desifioivien puhdistusaineiden voimalla. Keskiviikko iltana klo 17. kokoonnumme rukoilemaan yhteisten asioiden puolesta ja tuohon hetkeen voit osallistua TV7Plus facebook -sivun kautta (25.3, muista kerroista tiedotamme erikseen). Sunnuntaina voit tulla mukaan seurakunnan omien facebook sivujen kautta eli Loimaan Elävät virrat -seurakunta facebook sivulla, noin klo 12. Joka päivä, niin kauan kuin netti toimii, pastori on elossa ja Herra puhuu Sanansa kautta jaamme myös päivän Sanan sinulle rohkaisuksi, myös tämän löydät facebookista. Muista tapahtumista tiedotetaan sitten kuin niistä on tiedotettavaa.

Saatat vielä kysyä miksi jaamme ruokaa näinä päivinä? Tietojeni mukaan kaikki muut ruoka-avun antajat Loimaalla ovat lopettaneet toimintansa, korjatkaa jos olen väärässä. Jos me lopetamme, ei jäljellä ole ketään. Jaamme ruokaa koska niin monella sitä ei yksinkertaisesti ole. Kaikilla ei ole mahdollisuutta hamstrata varastoja täyteen, siksi me autamme niin kauan kuin se on mahdollista. Meillä on myötätuntoa niitä kohtaan joilla ei ole ruokaa, tiedämme miltä nälkä tuntuu ja siksi toivomme toimintamme auttavan kaikkia niitä jotka apua tarvitsevat. Jos sinä et ole aktiivisen avun tarvitsija, mutta sinulla olisi mahdollisuus auttaa meitä tässä avustustyössä, niin ota yhteyttä vaikka sähköpostilla seurakunta@elavatvirrat.fi

Palaan vielä uhkailijoihin. Rakas uhkailija, jos sinulla ei olisi ruokaa ja nälkä kurnisi jo ahdistavasti, toivoisitko, että ainut paikka mistä voisit saada ruokaa olisi suljettu perättömien ilmiantojen perusteella? Niin, mieti sitä. Tai jos olisit niin ahdistunut, että sinun olisi pakko saada puhua jollekkin, mutta seurakunta ei voisi ottaa sinua vastaan koska joku ei ole ajatellut nenäänsä pidemmälle? Ja ihan vain tiedoksi, poliisi on jo tietoinen jokaisesta tilaisuudesta mikä meillä pidetään ja miten niissä toimitaan ja he ovat hyväksyneet sen, jospa sinäkin. Korona on uhka johon voi kuolla, mutta niin myös nälkään ja ahdistukseen, nämä kaikki on otettava vakavasti.

Toimimme vastuullisesti, tuomme toivoa ja julistamme evankeliumia, jonka voima vaikuttaa tänäänkin!

Sinua siunaten!

Pastori Jarno

Jaa tämä kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Lomake

Ilmoittaudu täyttämällä alla oleva lomake.